Kortere fødselsforløb, færre komplikationer og nedsat behov for indgreb er blot nogle af fordelene ved at have en doula med i hånden under fødslen. Doula-effekten er ikke til at komme uden om!

Har du fulgt med i mine nyhedsbreve fra Tryg Fødsel, så kender du den helt sikkert!

DOULA-EFFEKTEN

For god ordens skyld får du lige et oprids hvis du nu skulle ha svedt et par af detaljerne ud:

Tilstedeværelsen af en doula under fødslen
– nedsætter risikoen for indgreb, ve-stimulerende drop og kejsersnit
– mindsker stress
– mindsker brugen af medicinsk smertelindring
– øger oplevelsen af fødslen i positiv retning
– resulterer i et kortere fødselsforløb
– styrker tilknytningsprocessen
– fremmer amningen

Tredobbelt omsorg
Ulig alle andre som er tilstede på fødestuen yder doulaen ‘tredobbelt’ omsorg. Denne tredobbelte omsorg skal ses i lyset af de enestående resultater som utallige undersøgelser af doula-støtte fra hele verden frembringer gang på gang.

Og hvad dækker denne tredobbelte omsorg så over?

1) En doula yder kontinuerlig omsorg.
En doula er tilstede under hele fødselsforløbet – uanset om det tager tre eller 26 timer.

2) En doula har erfaring.
En doula er oplært i den normale, fysiologiske fødsel. Hun har kendskab til komplikationer, men har ikke brug for decideret optræning i dem – det er det vi har lægerne til. En doula arbejder ikke udfra præmisen om, at fødsel er en kompliceret og farlig begivenhed – en doula hjælper med at holde tingene normale uden at blande sig i medicinske beslutninger.

3) En doula kender dig.
Du vælger selv din doula. Gennem møderne i graviditeten opbygges jeres forhold og tilliden er etableret inden fødslen.

Det er sjældent at nogen som helst anden omsorgsperson der er tilstede under fødslen rummer alle tre aspekter.

  • Din partner er ikke erfaren eller trænet i fødsel.
  • Jordemødrene der arbejder på fødegangen bliver ikke uafbrudt ved din side fordi de bl.a. har andre fødende kvinder de skal følge og arbejder på skiftehold. Og sandsynligheden for, at du kommer til at føde med én du har mødt før er ganske, ganske, GANSKE lille (1:100 hvis du fx føder på Hvidovre)

Keep Calm And Call Your Doula: 40 95 07 86

Nyere undersøgelse højner effekten 
En nyere undersøgelse som blev offentliggjort i American Journal of Managed Care sidste år, fik mine doula-arme til at svinge højt i luften af jubel…
Undersøgelsen nåede frem til at tilstedeværelsen af en doula under fødslen faktisk nedbringer sandsynligheden for kejsersnit med HELE 60%.

Som sproglig student holder jeg af simple regnestykker og konkrete billeder af hvad de tal betyder i praksis. Omsat til danske forhold betyder det, at hvis alle fødende i Danmark har en doula ved deres side under fødslen vil de nuværende 12.000 årlige fødsler ved kejsersnit falde til blot 5.000.

Jeg er på ingen måde mod kejsersnit når der er brug for det – men hvis tilstedeværelsen af noget så lavpraktisk og u-teknologisk som en doula reducerer antallet med hele 60% kan det kun betyde, at 7.000 årlige fødselsforløb potentielt kunne forløbe normalt og spare mødre og børn for de mange risici der er forbundet med sådan en operation.

Find dig en doula
Hvis du vil sikre dig tredobbelt omsorg og mindske risikoen for indgreb, ve-stimulerende drop og kejsersnit så er en doula et oplagt valg.

Hvis du vil høre hvordan jeg kan hjælpe dig, så ring til mig på 40 95 07 86 og book en gratis 20-minutters afklaringssnak – det er ganske uforpligtende.
Du kan også læse om Copenhagen Doulas doulapakker her.

Kærlige hilsner
Karina Isolde