Fødestillinger, vi har skrevet om dem før… og det er godt, for vi vil så hjertens gerne, at du får en masse gode billeder på nethinden af hvordan du kan føde dit barn. 

Vores Børn har i artiklen ‘På siden, i vand eller på hug?’ brugt Karina Isolde som ekspert og der er nogle ganske gode billeder af hvilke fødestillinger du bl.a. kan benytte under fødslen.

sidenvandhug

Der er dog én af fødestillingerne vi ikke lovpriser – den halvt siddende (nr. 3). Den er ikke helt så ‘grum’ som den rygliggende fødestilling vi har skrevet om før, meeen derhen ad!

Vi anbefaler de fødestillinger som udnytter tyngdekraften; de tærer nemlig ikke unødigt på dine ressourcer, lader din krop arbejde frit og uhindret og giver dit barn mulighed for, at rotere ned og ud gennem bækkenet.

“Der er en udpræget rastløshed forbundet med enhver uforstyrret fødsel: Kvinden går, står, sidder på hug, knæler, ligger ned og bevæger sin krop frit for at finde den mest behagelige og passende stilling. Ved en naturlig, sund fødsel, hvor kvinden følger sine egne instinkter, eksisterer der ikke én enkelt stilling – en fødsel er aktiv og involverer en række forskellige varierende stillinger og er ikke en passiv ‘forløsning’.”  

~ Janet Balaskas

Tag dig tid i graviditeten, sammen med din partner, til at prøve de forskellige fødestillinger af; mærk hvordan de føles og hvordan de arbejder for, med eller mod dig. Når du har afprøvet dem og mærket og fornemmet på din egen krop hvilke der føles gode for dig, bliver det langt nemmere for dig at bruge dem under fødslen.

Lær fødestillinger sammen med din partner på vores populære hold:
Ready for Birth and Beyond – fødselsforberedelse i fem overskuelige moduler
– næste hold starter 4. maj

Ønsker dig, baby og din partner en tryg og mindeværdig fødselsoplevelse!

Kærligst,
Louise og Karina <3