Gå aldrig ned på sund og nærende mad når du har født og barsler! 

Her en opskrift på en barselssuppe som hjælper med at samle kræfter og bygge dig op igen 🙂

Nærende Barselssuppe

soup-1006694_960_720Portioner: ca 16
Tid: 8 timer

Ingredienser
1 kg knogler fra et sundt øko-dyr
2 løg
6 store gulerødder
1/2 knoldselleri
1/2 håndfuld ingefær i skiver
3-5 fed hvidløg
2 spsk. æblecidereddike
1 bundt krydderurter fx persille
Salt, peber og krydderier efter smag.
evt et par hønsefødder (ekstra gelatine – godt for genopbygning og heling af hud og bindevæv)

En rummelig gryde, en ske og en hulske til at fjerne delene når suppen er færdig.

Sådan gør du:
Bruger du rå ben, specielt fra okse, øger det smagen hvis du rister dem i ovnen først (30 minutter på 180 grader). Derefter lægger du benene i en stor gryde og overhælder med (gerne filtreret) vand og tilsætter eddiken. Lad det ligge en halv time i det kolde vand. Eddiken gør næringsstofferne fra benene lettere tilgængelige.

Skær grøntsager i rustikke stykker og tilsæt dem (undtagen hvidløg og krydderurter) sammen med salt, peber og andre krydderier.
Bring suppen i kog. Når den buldrer løs, skru ned til den simrer og lad den simre til den er færdig. Det første par timer er du nødt til at fjerne urenheder og skum som flyder op til overfladen under simringen og smid det ud. Tjek ca hvert 20. minut de første 2 timer. Ben fra sunde øko-dyr skummer mindre en konventionelle dyr. Lad simre omkring 8 timer.

30 minutter inden suppen er færdig tilsæt da hvidløg og persille.
Fjern herefter gryden fra blusset og lad suppen køle lidt. Sigt ben- og grøntsagerne op af suppen. Når suppen er kølet af kan du opbevare den i glas- (eller anden ikke giftig) beholder på køl i op til 5 dage, eller fryse den ned i portioner til senere brug.

Bon apetite 😉

Karina Isolde