Vi bliver tit spurgt hvad det vigtigste er at forberede sig på inden fødslen. Det er et rigtig godt spørgsmål som selvfølgelig afhænger af hvilken person du er, hvordan du lærer bedst og hvilken historie du har med dig i bagagen.

Dog er der nogle ting som er essentielle for dig at komme omkring når du forbereder dig til fødslen. De Seks Søjler herunder er alle nødvendige at inddrage i forberedelsen for at komme hele vejen rundt – nogle vil fylde mere end andre, det er helt ok – det vigtigste er, at du inddrager alle seks aspekter hvis du ønsker 360° fødselsforberedelse.

Nogle af søjlerne vil du muligvis have forudsætninger for selv at tage hånd om, andre har du brug for hjælp til af professionelle fx fødselsforberedelse, gravidyoga, din doula eller jordemoder.

Vi ønsker dig rigtig god arbejdslyst!

Kærligst,
Louise og Karina Isolde

Forbered dig ud fra De Seks Søjler

DeSeksSjler

#1 Forventninger og bekymringer

Få afdækket dine forventninger og bekymringer til fødslen – hvor stammer de fra, og hvad er vigtigt for dig?

#2 Tilknytning

Baby har brug for at føle sig velkommen, tryg og elsket. Brug tid hver dag på at imødekomme hendes behov allerede fra undfangelsen.

#3 Fysisk

Giv din krop de bedste betingelser; dyrk motion efter dit niveau og sørg for at give dig selv nærende mad.

#4 Mentalt

Søg informationer og uddan dig så du bliver i stand til, at skille skidt fra kanel og træffe beslutninger for fødslen.

#5 Følelsesmæssigt

Din følelsesmæssige tilstand er vigtig at holde i balance. Mindsk stress og arbejd bevidst med hvad du ønsker at give videre til dit barn.

#6 Færdigheder

Lær vejrtrækning, fødestillinger, massage, afspændingsteknikker osv. som du kan bruge til at lette fødselsarbejdet.

 

Hos Copenhagen Doulas er alle Seks Søjler en del af fødselsforberedelsen  uanset om du vælger at forberede dig på fødselsforberedelseshold eller individuelt.
Du kan læse mere om vores kurser, hold- og individuelle fødselsforberedelsesforløb her.