Når vi taler yoga og asanas, har jeg et hav af stillinger, som jeg giver mig et stort smil på læben og skøn varme i kroppen, men her har jeg valgt at lægge en nem sekvens ud, som kan gøres i både 1., 2. og 3. trimester. Hvis du bliver svimmel eller utilpas, skal du komme ud af stillingerne, og lægge dig på din venstre side og slappe af.

mammayoga blog 5

Hundestrækket:
Hundestrækket giver et godt stræk for læggene, åbner dine skuldre og kan gøres hvor du skiftevis bøjer det ene og andet knæ, så din numse kan få en lille vrikketur mod loftet. Er du øm i ryg og lænd, er det en fordel at bøje dine knæ og løfte dine hæle fri fra gulvet.

Giv plads til maven, ved at have god afstand mellem dine fødder, baby bliver så meget gladere når du giver plads til maven.

Du kan stå i hundestrækket i 3 til 5 åndedræt. Forlad stillingen på en indånding og kom ned på alle fire.

 

 

mammayoga blog 4Barnets stilling:
Kom ned i barnet stilling på en udånding, med tæerne samlet og knæene ud til siden. På den måde
giver du baby mere plads. I barnets stilling, vil du opleve muligheden for at kunne trække vejret ned i lænden, ned i maven og ned til baby og ud i siderne af kroppen. Lad din pande hvile på yogamåtten eller på en blok og lad armene hvile langs dine øre og over dit hoved.

Stillingen kan give en følelse, af ” lukke verden” lidt ude og få fokus indad. Du kan hvile i stillingen i 3 – 5 åndedræt og komme ud af stillingen på en indånding.

Sæt stillingerne sammen:
Kom på alle fire, sæt hænderne under dine skuldre. Sørg for at have god afstand mellem dine knæ, så du skaber plads til dig og baby.

På din udånding kom op i hundestræk, hold stillingen i 3 – 5 åndedræt. Hav fokus på at bøje skiftevis det ene og andet knæ og vrikke numsen mod loftet.

På din indånding kom på alle fire og på din udånding kom ned i barnets stilling. Hvil i barnet i 3 – 5 åndedræt.

Denne lille sekvens, kan du gentage 3 – 5 gange.

God fornøjelse.

Louise